Sunnuntaiajatuksia

Sunnuntait ovat kukka-, perhe- ja juoksupäiviä, mutta tänään ajatukseni pyörivät myös viikolla aloittamassani blogissa.

Blogimatkalle lähteminen on saanut minut perehtymään matkakumppaneideni kirjoituksiin. Tähän asti olen lueskellut muiden blogeja satunnaisesti, mutta nyt kun olemme kollegoita, asenteeni on muuttunut. Tarkastelen tyyliä, sisältöä ja linkkejä. Minulla on henkilökohtainen suhde tähän bloggaamiseen.

Matkaoppaakseni olen ottanut Anja Alasillan kirjan Blogi tulee töihin (2009). Alasillan blogi Vaikuttavaa! on myös hyvää luettavaa, mutta kirjasta löytyy bloggaamisen perusteet tiiviissä paketissa. Kirja on erityinen minulle senkin takia, että sai sen lainaksi bussiystävältäni, jonka kanssa jaamme työmatkan aina silloin tällöin. Olemme tutustuneet vähitellen ja nyt uppoudumme mielenkiintoisiin keskusteluihin aamuruuhkassa. Puhuminen kannattaa aina!

Kirjoitin ensimmäisessä blogikirjoituksessani, että opetan kolmea portfolioryhmää viikon aikana ja niin tein. Blogi-innostukseni ansiosta opetus tuntui entistä hauskemmalta ja intouduimme keskustelemaan blogien käytön mahdollisuuksista oman osaamisportfolion yhteydessä. Portfoliotyöskentelyyn kuuluu työpäiväkirjan pitäminen, mutta tulimme siihen tulokseen, että blogi olisi lähinnä valikoidusti niitä asioita, joita haluaa jakaa muiden kanssa.

Blogin pitämnen on kestävyyslaji ja oli hienoa löytää entisen opiskelijani Riikka Wallinin hieno Wiikkis-blogi, joka on mielestäni hyvä esimerkki kulttuurituotannon ammattilaisen blogin käytöstä.

Advertisements

Published by

leenab10

senior lecturer in Cultural Management

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s