YAMK-juhlaseminaari

Tässä me valokuvataan opetusministeriä.

Jukka Gustafsson oli tänään (29.11) ylempien AMK-tutkintojen juhlaseminaarissa Haaga-Heliassa. Seminaarissa esiteltiin kehittäjäverkoston tuloksia ja keskusteltiin erityisesti ylempien AMK-tutkintojen roolista ja merkityksestä työelämän kehittäjänä.

Juhlapuheessa oli tietekin paljon tuttua puhetta hyvinvoinnin turvaamisesta korkean osaamisen ja proaktiivisen korkeakoulun avulla. Gustafssonin painotti ylemmän amk-koulutuksen merkitystä työelämän kehittämistutkintona, jonka pitää ketterästi uudistua yhteiskunnan mukana. Mistään suurista koulutusmääristä ei kuitenkaan ole kyse, sillä tässä vaiheessa Suomessa on 5 149 ylemmän amk-tutkinnon suorittanutta. Näinä rakennemuutosten päivinä (koulutupaikkojen leikkaukset) oli positiivista kuulla, että ylemmillä amk-tutkinnoilla on tulevaisuudessakin oma roolinsa.

Tässä omassa yamk-opetuksen suunnittelussa oli mielenkiintoista kuulla, että opintojen onnistumisen kriittiset tekijät olivat:
1.    Pedagoiset ratkaisut oppimistehtävien ja opinnäytetyön suhteen
2.    Ryhmäohjaajan ja opiskeluryhmän tuki ja kannustus
3.    Opiskelu koko perheen “projekti”

Tutulta kuulostaa, samoin se, että YAMK-opiskelijat ovat tavallisesti kunnianhimoisia opintojen – työn ja perheen kanssa tasapainottelevia henkilöitä. Oma toivomukseni olisi, ettei sitä taloa rakennettaisi samana vuonna.

Ykköskohdan pedagogiset ratkaisut ovat nyt omalla agendallani ja oli hienoa tavata Tampereen ammattikorkeakoulusta kollegoita, jota testaavat blogin käyttöä oman ryhmänsä kanssa. Tähän täytyy tutustua lähemmin.

Nyt on aikaa vaihtaa mekko päälle ja lähteä iltajuhlaan.

Advertisements

Published by

leenab10

senior lecturer in Cultural Management

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s