Kirkastuiko ajatus kehityskeskustelussa?

Jäällä Kirkastuihan se. Kuten monessa muussakin asiassa prosessi ratkaisee. Tietoisuus kehityskeskustelusta sai minut pohtimaan talven töitä ja omien työtavoitteiden arvioiti sähköiseen järjestelmään konkretisoi sovitut suunnitelmat ja suuntasi tulevaan.

Arvostava kehityskeskustelublogissa Kari Lahti luettelee monia kehityskeskustelulle tärkeitä piirteitä, myös tämän valmistautumisen:

  • “Kehityskeskustelun onnistumisen edellytykset luodaan ennen kehityskeskusteluja.”
  • Kehityskeskustelu kannattaa käydä vain, jos molemmat ovat hyvin valmistautuneita.

Kehityskeskustelu on verrattavissa opiskelijoiden kanssa käytyihin ohjauskeskusteluihin. Ilman valmistautumista niistä tulee jutustelua, joka harvoin johtaa mihinkään. Kirjallinen suunnitelma taustalla ja ohjaajan kuuntelutaidot ovat onnistuneen lopputuloksen edellytyksiä. Jos ohjaaja tai esimies sortuu monologeihin on peli menetetty.

Koinkin olevan ohjattavana. Sain kertoa tekemistani ja sen merkityksestä. Sain palautetta, tukea ja rohkaisua. Sain myös antaa palautetta esimiehelleni. Seuraava kehityskeskustelu on sitten puolen vuoden kuluttua ja nyt onkin kriittinen tilanne. Miten käytän tämän keskustelun tulokset kehittääkseni omaa suoritustani ja osaamistani?

Oman työn suunnittelu on Saku Tuomisen ja Pekka Pohjakallion Työkirjan mukaan yksi nykyajan tietotyöläisen heikkoja kohtia. Olen siinä mielestäni hyvää keskitasoa, jonain viikkoina jopa erinomainen ja sitten on niitä huonoja pirstaleisia päiviä, jolloin mikään asia ei oikein tunnu tulevan valmiiksi. Tein päiväkirjaani muistilistan tärkeimmistä tavoitteistani ja käytän niitä suunnitellessani työviikkoani.

Miltä sinun tämän viikon suunnitelma näyttää?

Advertisements

Published by

leenab10

senior lecturer in Cultural Management

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s