Blogimatkan välipysäkki Parkanossa

Juna on oivallinen kirjoituspaikka. Korviin sopivaa musiikkia ja kaikki katoaa tasaiseen liikkeeseen, jossa on hyvä antaa ajatuksen vaeltaa. Tänään istun kaikenlaisista sattuneista syistä Juhannusjunassa ja mietin mennyttä kevättä. Loma on alkanut ja suurin osa töistä on paketoitu odottamaan Elokuun aktivointia. To-do listan kohdat on yliviivattu ja on aika päästää irti työajatuksista.

Junassa on hyvä pysähtyä arvoimaan tätä blogimatkaa ja pohtia lähdenkö uudelle kierrokselle. Aloitin blogin kirjoittamisen oppiakseni ymmärtämään tätä uutta välinettä ja miettiä kuinka hyödynnän sitä omassa opetuksessani. Kokeilin kirjoittaa kommenttia johonkin ajankohtaiseen asiaan, joka auttoi jäsentämään kyseistä asiaa oman työni kannalta. Suurin osa blogikirjoituksistani ovat kuitenkin työkirjamaisia pohdintoja, joissa linkitän omaa ja toisten materiaalia. Tämän harjoituskierroksen mielikuvituksellisena kohderyhmänä “joku” jota kiinnostaisi ammattikorkeakoulun arki.

Parasta on ollut aloittaminen, kynnyksen ylittäminen ja vaatimuksista vapaa tekeminen. Nyt minulla on kokemus oman blogin kirjoittamisesta. Tiedän kuinka avoimesti verkoon kirjoittaminen eroaa omasta työpäiväkirjasta tai julkaistavista artikkeleista. Ymmärrän kuinka vaikeaa on löytää oma ääni asiantuntijana.

Vaikka Toukuun blogikirjoittaminen jäi muiden töiden jalkoihin, se ei kuollut kokonaan. Mielessä oli useita hyviä aiheita, mutta kirjoittamiselta puuttui riittävän innostava tavoite. Blogi sinänsä ei enää riittänyt. Lenkkeilykin on kivaa tietyn ajan, mutta jos ei ole mitään tavoitetta puuhasta katoaa mielenkiinto. Ilmoittautuminen juoksutapahtumaan motivoi ja pakottaa tekemään suunnitelman, jota on seurattava selvitäkseen juoksun maaliin asti.

IMG_1008Tavoitteen päivitys paikallaan

Mistähän löytäisin sopivan blogitapahtuman, joka auttaisi minua tekemään tavoitteellisen suunnitelman blogikirjoittelulle?

Ensimmäinen blogimatka oli yksinäinen ja itsekäs harjoitus. Paljon kiitoksia niille, jotka lukivat ja kommentoivat kun tavattiin. Ensi syksyn tavoitteeksi tulee keskustelun aikaansaaminen ja blogiverkostoon liittyminen.  Olisi myös hauska kehittää blogeja porukalla. Voisimme antaa palautetta toistemme blogeista ja oppia yhdessä.

Kesällä kirjoitan kesäajatuksia päiväkirjaani (en tähän blogiin) Pietarsaaressa, Espoossa, Turussa, Nauvossa, Tammisaaressa. Suunta tiedossa, ei muuta.

Advertisements

Published by

leenab10

senior lecturer in Cultural Management

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s