Onnea ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneille kulttuurituottajille!

Olen saanut seurata, tukea ja toYamk2013imia kanssamatkustajana kulttuurituotannon ylemmän AMK- tutkinnon opiskelijoille. Toivotin ryhmän tervettulleiksi tämän blogin avulla tammikuussa 2013 ja tänään oli aika pitää puheita, syödä kakkua ja nostaa maljat valmistuville.

Olen ihaillen ihmetellyt ryhmän taitoa tukea toisiaan ja yhdistää opinnot työhön ja muuhun elämään. Tässä vaiheessa moni ehkä kysyisi, että mihin muuhun elämään, mutta kyllä suurimmalla osalla myös sitä onneksi on ollut.

Tunnelma oli tänään samaan aikaan vapautunut ja haikea. Enää ei ole selkeästi määrättyä aikaa ja paikkaa tapaamiselle. Uusi tärkeä verkosto on syntynyt ja nyt on aika käyttää ja pitää se hengissä. Ryhmällä vallitsee hieno luottamus ja minullekin tuli tunne, että tässä erotaan kollegoista ja ystävistä. Sillä tunteella jaksaa myös kanssamatkustajana ja ohjaajana.

Kun on ensin mukana suunnittelemassa opetusohjelmaa ja päättämässä mitä milloinkin tehdään tuntuu vastuu ryhmästä suurelta. Erityisen hienoja hetkiä oli lukea opinnäytetöitä viimeisen puristuksen jälkeen. Tarkastajien ja opponenttien palautteet seminaarissa auttoivat loppukirissä venymään.

Viimeiseksi jäivät mieleen portfoliotöiden kollegapalautteet. Olemme tehneet paljon vertaisarviointeja ja tässä palautteen anto oli todella rakentavaa.  Kommentit olivat kannustavia ja samalla konkreettista. Jokainen sai parannusehdotuksia, joiden avulla voi mennä eteenpäin. Opettajat voivat astua syrjään. Olen tehnyt tehtäväni. Kiitos opiskelijoille ja kollegoille!

Advertisements

Published by

leenab10

senior lecturer in Cultural Management

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s