Tule hyvä vuosi, älä tule paha vuosi

IMG_1407Vuosi vaihtui mukavasti ja näin viikolla kaksi tulevaisuus näyttää valoisalta. Päivä on pidentynyt vartin ja kohta on aika kun aamun sarastuksen näkeen matkalla töihin bussin ikkunasta. Tästä tulee hyvä vuosi.

Uusi vuosiluku antaa maagisesti mahdollisuuden jättää vanhan ja aloittaa alusta. Uuden aloittaminen on aina jännittävää ja hienoa, mutta koska aivan alusta en kuitenkaan enää voi aloittaa olisi hyvä pohtia ensin oliko  mennyt vuosi onnistunut? Olen jo useamman vuoden ajan kirjoittanut toiveet/tavoitteet tulevalle vuodelle päiväkirjaan ja kun katselen työhön liittyviä tavoitteita, voin todeta, että moni niistä on hyvää kierrätystavaraa. Lupasin mm. että

  • Teen jokaiselle viikolle tehtävälistan, jossa on selkeästi tärkeimmät tehtävät. – voi olla ajatuskartta. (varaan 10 min maanantaisin ja perjantaisin)

Tässä pääsin niin pitkälle, että minulla on to do lista Dropboxissa, johon päivitän tärkeimmät tehtävät päivä ja viikko tasolla. Olen vaihtelevalla menestyksella onnistunut myös aloittamaan työpäivän päivän tärkeimmällä tehtävällä. Toimii käytettäessä. Jatkan ponnisteluja, sillä kun onnistun, työpäivissäni on hyvä rytmi ja koen tekeväni oikeita asioita

  • Kirjoitan blogia säännöllisesti ja työstän omaa portfoliotani

Tästä selvisin rimaa hipoen. Olen kirjoittanut blogin keskimäärin kerran kuukaudessa, poikkeuksena marraskuu, ei vain onnistunut. Portfolio-osan työstämistä on tapahtunut muutaman kerran.  Nyt pohdin erityisesti bloggaamisen kohtaloa. Mitä bloggaaminen antoi minulle? Ensimmäiseksi mieleen tulee blogialustan käyttö opetuksessa. Perustin blogialustan kulttuurituottajien täydennyskoulutukseen ja sain osallistujat kokeilemaan ryhmätöiden esittelyä blogimuodossa. Olin myös mukana opettamassa blogikirjoittamista. Tämän suoran käytännön hyödyn lisäksi blogin kirjoittamnen on ollut harjoittelua, jossa tavoitteena on oman työn pohtiminen selkeästi omalla äänellä. Oma blogi on antanut aihetta myös mielenkiintoisille keskusteluille bloggaamisen merkityksestä erilaisille organisaatioille. Voisiko esimerkiksi kulttuurituottajan blogata omasta arjestaan?

Entä bloggaamisen huonot puolet? Kirjoittaminen vaatii aikaa ja kun sitä ei tunnu löytyvän, iskee ahdistus. Tätä voisi verrata juoksemiseen pienessä tihkusateessa. Alkuun pääseminen on vaikeinta, mutta koskaan en ole katunut lenkille lähtöä. Loppupäätelmä onkin, että jatkan.

Vuoden 2014 kevään blogikirjoittamisessa keskityn kertomaan välähdyksiä omasta työarjestani. Liitän blogin tiiviisti työhöni ja kirjoitan kaksi kertaa kuukaudessa. Enempää en lupaa, mutta tähän palaan kesäkuussa.

Mitä tavoitteita sinä kirjoitit tälle vuodelle?

Advertisements

Published by

leenab10

senior lecturer in Cultural Management

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s