Etsitään energian lähteitä!

Lämpimän kesän jälkeen energiaa riittää ja nyt on hyvä pohtia kuinka innostusta ja virtaa löytyy vielä marraskuun räntäsateessakin. Tänään olen suunnitellut syksyn ensimmäisiä lähipäiviä ja seminaariohjelmaa kulttuurituotannon ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijoille. Mukana on monta kollegaa ja useita suunnitelmia, mutta homma pysyy kasassa ihan mukavasti. Ajattelen tämän hetken ryhmää, joka opiskelee paljon etänä oman työn ohessa ja myös kesäaikaan. Toivottavasti siihen on löytynyt energiaa helteestä huolimatta.

kuva

Voisiko koulutuksesta saada energiaa ja innostusta?

Olen monen vuoden ajan saanut seurata tuottajien opiskelua tutoropettajana sekä opinnäytetöiden ohjaajaana. Olen ihaillen ihmetellyt ryhmän taitoa tukea toisiaan ja yhdistää opinnot työhön ja muuhun elämään. Yksi onnistumisen salaisuuksista on opintojen työelämälähtöisyys. Opinnäytetyö tehdään tavallisesti kehittäen oman työpaikan toimintaa ja silloin oma työ ja opinnot sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Ei mikään helppo yhdistelmä, mutta tuottajat ovat tavallisesti hyviä organisoimaan ja tässä se taito on todella tarpeen.

Koulutuksesta tulee monelle vertaisryhmä, jossa ei ole oman työpaikan tuttuja rooleja, vaan voi käsitellä omaa työtään yhdessä muiden kanssa uusista näkökulmista. Töissä tulee keskusteltua palveluiden tuotteistamisesta, visioista, johtamisesta, uusista yleisöistä, ennakoinnista ja strategioista, mutta mitä niiden sanojen takana todella? Oman toiminnan analysointi ja kehittäminen teorian avulla auttavat ymmärtämään entistä paremmin oman työn merkityksen ja mahdollisuudet laajemmassa kontekstissa. Parhaassa tapauksessa tämä eduskunnan tulevaisuusvaliokunnassakin keskusteltu sisäinen motivaatio ja innostus, voivat vahvistua.

Olen itse kokenut opinnot töiden ohella tärkeiksi ja tänä vuonna ilmoittauduin itsekin avoimeen yliopistoon. En kuitenkaan kerro minne ja mitä, sillä se on minun oma salaisuuteni. Kerään siitä kaiken energian mitä voin ja varmasti hyödynnän sitä myös työssäni. Yhden tavoitteen voin kuitenkin paljastaa: haluan kokea opiskelijan roolin ja ymmärtää sitä kautta miten opinnot on parasta toteuttaa.

Kulttuurituotannon ylempi AMK-koulutus alkaa tammikuussa 2015 ja haku on 8.-22.9.2014. Tervetuloa innostumaan meidän kanssamme!

 

 

 

Advertisements

Published by

leenab10

senior lecturer in Cultural Management

One thought on “Etsitään energian lähteitä!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s