Kuka lukee käsikirjoja tai oppaita, osa 3

IMG_1821

Monen vuoden luovan alan hankekokemukset on nyt tiivistetty oppaisiin. Oma panokseni on projektiarvioinnin ja portfoliotyöskentelyn ohjeissa.

Kulturkokboken sisältää reseptejä  projektimuotoiseen yhteistyöhän sekä oman osaamisen kehittämiseen. Sitä selailen kuin muistikirjaa, josta näkyy työhistoriaani monen vuoden ajalta. Omat reseptini ovat portfoliotyöskentelystä sekä hankearvioinnista, josta olen koostanut kokonaisen oppaan.

Kartta, kompassi ja kalenteri on yksinkertainen opas, jonka avulla esimerkiksi projektipäällikkö ja ohjausryhmä voi lähteä suunnittelemaan hankkeen arviointia. Tavoitteena on silloin jatkuva kehittäminen ja oppiminen. Tein oppaan Reititin hankkeen puitteissa.

Kartta, kompassi ja kalenteri oppaan tekoprosessi oli erityinen, sillä sain työskennellä taitavan graafikon ja kuvittajan Mira Visannon kanssa.  Punapukuinen hahmo laivan kannella on projektipäällikkö ja keltamekkoinen nainen on arviointiapu, joka auttaa projektipäällikköä suunnittelemaan arvionnin ja toimii arviointityöpajojen fasilitaattorina. Minulla ei ole yhtään keltaista mekkoa, mutta juuri hänen työtään olen tehnyt. Sinivihreä paita kuuluu sihteerille, joka dokumentoi tarkasti arviointitilaisuudet. Mira piirsi sihteerin kuultuaan minun pitkän monologin horisontaalisten periaatteiden tärkeydestä ja näin tasa-arvo tuli myös kuvitukseen mukaan.

Oppaiden suunnittelu yhdessä muiden kanssa on opettavaista puuhaa. Nyt osaan esittelemäni asiat ainakin itse ja toivon tietenkin, että niistä olisi iloa ja hyötyä myös muille.

Advertisements

Published by

leenab10

senior lecturer in Cultural Management

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s