Luova, osallistava Suomi- hanke mukana luomassa kestävää kasvua ja työtä

Uljas_Luckan
Taideyliopiston, Aalto yliopiston pienyrityskeskuksen, Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Luckanin hanketoimijat suunnittelemassa hankkeen viestintää.

Euroopan sosiaalirahaston uusi ohjelmakausi on käynnistynyt ja tässä pöydän ympärillä suunnitellaan yhden koordinaatio ja aktivointihankkeen viestintää.

Yhteisen hankkeemme nimi on Uutta luova ja osallistava Suomi – Kreativa delaktiga Finland. Hanke kuuluu Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 – Suomen rakennerahaston toimintalinjaan 4. Koulutus, ammattitaito ja elinikäinen oppiminen. Keskitymme tukemaan Luovaa osaamista ja Osallistamalla osaamista  kehittämisohjelmien tavoitteiden toteutumista. Ensimmäinen askel on meille yhteisten toimintatapojen ja tavoitteiden määrittely. Taustalla on edellisen ohjelmakauden koordinaatiohanke Luova Suomi, jonka verkostot ja hyvät käytännöt ovat käytössämme.  Uutta tällä kaudella on luovan osaaminen käyttäminen toisilla toimialoilla kuten liikunta ja nuorisotyö. Monialaisuus on keskeistä, samoin monikielisyys. Suomi, ruotsi ja englanti vaihtelevat tarpeen mukaan sujuvasti.

Mitä koordinaatio ja aktivointihanke tekee?

Uutta luova, osallistava Suomi palvelee Luovaa osaamista ja Osallistavaa osaamista kehittämisohjelmista hakevia ja siitä jo rahoitusta saaneita hanketoimijoita. Suomessa on jo paljon kokeneita ja osaavia hanketoimijoita.  Paljon kehittämistyötä on tehty ja verkostoituminen kansallisesti ja kansainvälisestikin auttaa pahimpien karikoiden läpi. Meidän tavoitteena on tukea myös uusia tekijöitä hankemuotoisen kehittämistyön alkuun. Hankkeen tavoitteena on siis vahvistaa kehittämishankkeiden ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä (kansainvälisesti, valtakunnallisesti ja alueellisesti) sekä tukea ja lisätä keskinäistä osaamisen ja tiedon vaihtoa.

Hanke on yksi monista

Samaan aikaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hallinnoimat (THL) Sokra ja Solmu hankkeet tukevat kehittämishankkeita ESR toimintalinjalla 5. Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta. Erityisesti Osallistamalla osaamista ja Sokralla on yhteisiä tavoitteita ja mahdollisuus tehdä yhteistyötä.

Pohdimme viestintäkokouksessamme blogien tarkoitusta ja siksi kirjoitin tämän blogin lämmittelyharjoituksena. Oma työni tulee keskittymään Osallistava hankkeeseen, joka on Metropolia Ammattikorkeakoulun, Aalto Yliopiston ja Luckanin osahanke. Kirjoitukseni keskittyvät osaamisen kehittämiseen, josta erityisesti yhteiskehittäminen ja itsearviointi ovat ominta aluettani. Kansallisen työn koordinointi ja aktivointi on haastavaa, mutta onneksi minulla on kokeneet ja mukavat kollegat.

Speciellt fint att få igen jobba även på svenska. I mitt tidigare arbete vid Yrkeshögskolan Novia var jag med att grunda och jobba med projektet Produforum, vilket blev ett nationellt nätverk för kulturaktörer i Finland.

lorenz (1)

Advertisements

Published by

leenab10

senior lecturer in Cultural Management

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s