Täydennyskoulutuksen suunnittelu ja toteutus

Täydennyskoulutus on usein osa kehittämishankkeiden toimintaa ja niissä olen suunnitellut koulutuksia erityisesti kulttuurituottajille. Oma roolini on usein valmentajan ja fasilitaattorin, jota täydentää tiettyjen aiheiden erityisasiantuntijat.

Syksyllä 2015 vuorossa on viisi lähipäivää sisältävä täydennyskoulutus Fiksu kulttuurituottaja luomassa uudistavia ja hyvinvoivia yhteisöjä. Osallistujia on yhteensä 25 ja he ovat Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kulttuurituottajia. Ryhmässä on valtavasti osaamista ja koulutuksessa päästään oppimaan toisita ja kehittämään kaikkien osaamista kaupunkilaisten osallistamisessa kulttuuritalon seinien ulkopuolella. Kulttuurituottajat voivat olla tärkeitä toimijoita hyvinvoivien asuonalueiden rakentamisessa. Tavoitteena on pohtia alueiden kulttuuritoimintaa asukkaiden näkökulmasta ja saada kaikki mukaan oman alueen aktiiviseen toimintaa.

Fiksu kulttuurituottaja koulutus tapahtuu vuorotellen osallistujien työpaikoilla. Ensimmäisellä kerralla olimme WeeGee-talossa Espoo Tapiolassa. Taustalla Matti Suurosen Futuro talo 1960-luvulta.
Fiksu kulttuurituottaja koulutus tapahtuu vuorotellen osallistujien työpaikoilla. Ensimmäisellä kerralla olimme WeeGee-talossa Espoo Tapiolassa. Taustalla Matti Suurosen Futuro talo 1960-luvulta.

Helsingin ja Espoon kulttuurituottajien täydennyskoulutuksessa Osallistava huominen 2013-14.

Koulutuksen tavoitteena oli antaa uutta näkökulmaa tuottajan työhön sekä luoda kuntarajat ylittävä vertaisverkosto tuottajille, joka jäisi elämään myös koulutuksen jälkeen.

Koulutuksen teemoina olivat:

  • Kulttuurituottajan muuntuvat toimenkuvat
  • Asiakaslähtöisyys  ja osallistaminen esimerkiksi pelien avulla.
  • Tulevaisuuspaja suunnittelun inspiraationa
  • Vertaisoppiminen ja verkostomainen työskentely

Osallistujat saivat valita omasta työstään konkreettisen kehittämiskohteen ja syventyä aiheeseen yhdessä samasta teemasta kiinnostuneiden kanssa. Ryhmät muodostuivat teemojen ympärille hyvin luontevasti. Jokaisessa työryhmässä oli tuottajia sekä Helsingistä että Espoosta. Koulutukselle rakennettiin oma blogi, jolle myös kerättiin kaikki lähiopetuksessä esitelty sisältö sekä lisämateriaalia. Ryhmät harjoittelivat blogikirjoittamista raportoimalla oman ryhmänsä tunnelmia ja tuloksia. Sivu löytyy osoitteesta http://tuottajatverkossa.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s